Bortanvinden

Lo drömmer att hennes älskade berättar att han dött. När hon vaknar ligger hon på sjukhus efter en bilolycka. Det han sagt är sant.Efter att hon sålt gården flyttar hon till sin kusin Sabina i Rosaberg. Där bor hon i en husvagn och försöker hitta ett sätt att leva vidare. Hon lär känna Oskar som berättar om en vän som påstod att hon funnit vägen till en annan verklighet. Lo bestämmer sig för att hitta dit. I sökandet hamnar hon hos korparna på bergets topp. Tillsammans med dem återfår hon lite av sin förlorade livsvilja. Och snart är hon vägen till den andra världen på spåren.

Sohlamel vandrade i årtionden för att komma undan sorgen efter sin bästa vän. Han flydde under så lång tid att han förlorade kontakten med Jorden och hennes läkande famn. Men sorgen fanns kvar. För så länge han trodde att det var hans fel att vännen dött kunde han inte gå vidare, hur långt fötterna än bar honom.

Bortanvinden är en magisk relationsroman som handlar om sorg, skuld och längtan att slippa undan. I en värld där Vinden talar och Jorden pulserar under fötterna. Där världsresenärer blir till kråkfåglar, Verklighet möter Overklighet och där vi kan fråga oss om vad som är vilket. Vi får återse Vilja, Maldin och Nehv från Jag ropade och Sabina och Elwen från Den du var.

Bortanvinden är tredje fristående boken i trilogi En sång för Jorden.

Utgiven 2017 nyutgåva 2020| Sidantal 226 | Format  danskt band 125×195 | ISBN  978-91-986633-0-3

Recensionsutdrag


Smidigt, lätt smeksamt, böljande, som en dröm om en saga beskriver Frida Hallberg de allra djupaste mänskliga känslor av sorg, saknad och skuld. Hon låter oss fly med Lo till en värld med resande högländare. Det är en trovärdig och jordnära fantasyvärld som beskrivs gradvis, så att min nyfikenhet ökar ju mer jag läser. (Eva Ulleruds Skrivarlya)

Det är en finstämd berättelse som spelas upp, en där nutid varvas med dåtid. Vi får följa både Lo och Sohamel under deras svåraste stunder, men också deras väg tillbaka mot livet. / Precis som i Fridas föregående böcker är miljöerna vältecknade. Närheten till naturen är stor. Trots den vemodiga känslan i boken, trots sorgen, så finns det något annat där som får mig att må bra. (Sara Dalengren, Beas bokhylla)

[…] en relationsroman, men också en roman om sorg, skuld, flykt och kärlek. På ett magiskt sätt och bortom verklighetens gränser. / Jag rekommenderar er att läsa denna boken. För att den är så ovanlig och annorlunda. För att den fastnar och ger en mycket att tänka på. (Jennica Andersson, booksbyjennica)

Provläs!