Jag ropade

Framsidan av boken Jag ropade av Frida Hallberg Vilja möter en man som ger henne en chans att se att en annan verklighet är möjlig. Med nyförälskelsens mod följer hon med honom. Men snart inser hon att hon lämnat familj och vänner i en värld som sakta men säkert utplånar sig själv. Kan hon lämna dem åt det ödet? Eller vad kan hon göra för att hjälpa dem?

En magisk relationsroman som frågar oss hur vi lever egentligen. Som tar oss med till en värld där Vinden talar och Jorden pulserar under fötterna. Där världsresenärer blir till kråkor och verkligheten inte alls behöver vara som vi kommit överens om. Jag ropade är Frida Hallbergs debutroman.

Utgiven 2014, nyutgåva 2017 | Sidantal 304 | Format häftad | ISBN 9789163947278

Recensionsutdrag


Jag ropade är den vackraste bok jag läst, såväl språkligt som budskapet och storyn bakom den. Den är sann på så många plan samtidigt som den skildrar magi, ceremonier och harmonin både människor, djur och moder jord emellan på ett välbalanserat sätt. Det är varken för mycket eller för lite av vare sig realism eller det övernaturliga. (Monie Szabo, Fjäderpennans bokblogg)

Jag ropade tar inte bara med oss på ett magiskt och romantiskt äventyr. Den skapar även eftertanke kring hur vi egentligen lever våra liv och hur vi behandlar vår planet. Boken är lättläst och blev aldrig långtråkig. När slutet kom ville jag bara ha mer. (Sara Dalengren, Beas bokhylla)

Känslan just nu är att det är en av de bästa böckerna jag läst, någonsin. Kärlek och fantasy i kombination med viktiga budskap och ett vackert språk och fina vänskapsrelationer och älvor och alver, vildhästar och en Vind som talar – kan det bli bättre? (Lovisa Wistrand, författare)

Provläs!