Jag ropade

Vilja vaknar ur sin livsleda med ett jobb hon inte tycker om i en stad hon inte trivs i, när en främmande man visar att allt hon längtat efter kan bli sant. Han visar henne en annan verklighet och med nyförälskelsens mod följer hon med honom. Men snart inser hon att hon lämnat familj och vänner i en värld som sakta men säkert utplånar sig själv. Kan hon lämna dem åt det ödet? Eller vad kan hon göra för att hjälpa dem?

En magisk relationsroman som frågar oss hur vi lever egentligen. Som tar oss med till en värld där Vinden talar och Jorden pulserar under fötterna. Där världsresenärer blir till kråkor och verkligheten inte alls behöver vara som vi kommit överens om. Jag ropade är Frida Hallbergs debutroman och första boken i trilogin En sång för Jorden.

Nyutgåva är ute!

Utgiven 2014, nyutgåva 2020 | Sidantal 346 | Format danskt band 125×195| ISBN  978-91-986633-1-0

Recensionsutdrag


Jag ropade är den vackraste bok jag läst, såväl språkligt som budskapet och storyn bakom den. Den är sann på så många plan samtidigt som den skildrar magi, ceremonier och harmonin både människor, djur och moder jord emellan på ett välbalanserat sätt. Det är varken för mycket eller för lite av vare sig realism eller det övernaturliga. (Monie Szabo, Fjäderpennans bokblogg)

Jag ropade tar inte bara med oss på ett magiskt och romantiskt äventyr. Den skapar även eftertanke kring hur vi egentligen lever våra liv och hur vi behandlar vår planet. Boken är lättläst och blev aldrig långtråkig. När slutet kom ville jag bara ha mer. (Sara Dalengren, Beas bokhylla)

Känslan just nu är att det är en av de bästa böckerna jag läst, någonsin. Kärlek och fantasy i kombination med viktiga budskap och ett vackert språk och fina vänskapsrelationer och älvor och alver, vildhästar och en Vind som talar – kan det bli bättre? (Lovisa Wistrand, författare)

Provläs!