Den du var

Sabina ärver en liten gård halvvägs upp på ett berg. Torpet är utan el och avlopp och ligger långt ifrån närmsta granne. Efter uppbrott och svek beslutar hon sig för att flytta dit.

Under somrarna hon tillbringade där som barn var hennes största önskan att se småfolket och älvorna. Nu lyckas hon öppna ögonen och börjar ana dem. En dag dyker det upp en underlig man som hon inte kan avgöra om han är människa eller av älvafolket.

Den du var handlar om att söka sig ifrån samhällets skrivna och oskrivna regler, för att komma närmare naturen och livet. Om att ta kontrollen över sitt liv. Det är en magisk relationsroman som tar oss med ut i skogen – och kanske ännu längre.

Den du var är andra och fristående boken i trilogin En sång för Jorden.

Utgiven 2015 nyutgåva 2020 | Sidantal 292 | Format  danskt band 125×195 | ISBN  978-91-639-4730-8

Recensionsutdrag


Den du var är en fantastiskt välskriven roman, såväl storymässigt som rent språkligt, som skildrar vikten av inre reflektion, den moderna människans misstro mot allt som inte går att ta på eller vars existens inte går att bevisa, samt hur otroligt snabba vi är på att dra förhastade slutsatser om människor som vågar gå sin egen väg. (Monie Szabo, Fjäderpennans bokblogg)

Jag sugs med i handlingen och karaktärernas öden. Jag gillar kopplingen till nordisk folktro och svenska sägner. Men bäst är närheten till naturen, den lilla gården, arbetet och önskan mot självförsörjning som Sabina har och känslorna hon får för den mystiske Elwen. Det är så mysigt och härligt att man inte vill sluta läsa. (Sara Dalengren, Beas bokhylla)

Den här boken innehåller en fängslande berättelse, magi, svensk folktro. Bokens budskap är sökandet efter vem du är i dagsläget och resan att acceptera vem du var i ditt förflutna. […] Jag gillar hur Frida har valt att gå tillbaka till naturen för att läka en själs brustna hjärta och se det vackra i det enkla så som naturen kan ge oss människor. (Patricia Lule Hamilton, Boktipset)

Provläs!