Tjänster

Ett manus förtjänar att bli så bra det kan.

Vill du förvandla ditt manus till bok?

Oavsett om du tänker ge ut det själv eller siktar på att få napp hos förlagen behöver ditt manus många vändor redigering innan det är färdigt att tryckas.

Jag erbjuder tjänster som lektör, redaktör och skrivhandledare.

Under mina år som författare har jag testläst många manus. Att ta del av andras texter och skrivprocesser är väldigt spännande och förbättrar även mitt eget skrivande. Intresset att vara med och utveckla andras manus har växt allt mer och till slut valde jag att gå en yrkesutbildning till förlagsredaktör.

När jag arbetar med andras texter är jag både snäll och vass och vill alltid manusets bästa. Jag vet att det är lätt att blanda ihop sig själv med sin text och jag vill hjälpa författaren att se sin text som ett material att arbeta med istället för en förlängning av sig själv – det blir lättare att klippa, skarva, lappa och slänga då och därmed skapa en så bra bok som möjligt.

Själv skriver jag magisk litteratur, det vill säga böcker som går under fantastikens paraply. Min specialitet är att få overkligheten verklig, att vidga möjligheterna till vad vi kan uppleva, tillsammans med min vurm för gestaltning och språk, karaktärer och relationer.

Jag tar emot manus i alla genrer, men om du skriver fackböcker eller deckare får du bättre hjälp hos någon annan.

Lektör

Redaktör

Skrivhandledare

Kontakta mig på faglarforlag@gmail.com

Beskriv ditt manus och dina egna tankar om det.

Mina utlåtanden och dina manus behandlas konfidentiellt. Vill du officiellt citera något jag skrivit så hör av dig.