Vald av Solen

Cirkeln är bruten och människorna har höjt sin egen ras till den överlägsna. Och enda. Sagan om Norvala fortsätter.

Mina vaknar upp på en ö utanför Norvalas kust efter att ha sovit längre än någon människa möjligen kan göra. Där möter hon några som kallar sig sjöfarare, trots att alla vet att ingen kan resa över havet. Det är en av många saker som inte stämmer överens med det Norvala hon somnade ifrån.

Mina får möta okända folkslag och en verklighet som hela tiden funnits där undangömd. Precis som sanningen om henne själv. Vem är hon egentligen? Varför åldras hon aldrig? Och varifrån kommer hon om de hon växt upp med inte var hennes far och mor?

Den nya världen har ett uppdrag åt henne. Men först måste hon tillsammans med en av sjöfararna ta sig till häxorna i Nordanborg – de som bevarat Norvalas hemlighet i sexhundra år. Mina och Tjaldur påbörjar den mödosamma vandringen genom ett land där man dödar allt som kommer ut från Skogen.

Vald av Solen är andra boken i Norvalaserien. Det är en jordnära, magisk relationsroman. Den handlar om vikten av att hitta sitt folk för att finna sig själv, om vänskap, kärlek, förlåtelse och kraft. Och om att välja.

Utgiven 2021 | Sidantal 420 | Format  kartonnage 13×18 cm | ISBN 978-91-986633-2-7