Marija Fischer Odén

Marija föddes 1972 i Lund, började skolan i Kramfors och växte upp i Sorunda söder om Stockholm. I åttaårsåldern upptäckte hon den fornnordiska mytologin och några år senare den grekiska. Som prästbarn hade hon redan bibelberättelserna med sig, och med en vildvuxen fantasi var det logiskt att i de tidiga tonåren fastna för fantasy. Någonstans på vinden finns en pärm från 1980-talet med oavslutade fantasyberättelser skrivna på skrivmaskin. 

När Marija och hennes man 1999 tog över en släktgård i norra Hälsingland kittlade tanken på vad som skulle kunna dölja sig i de ändlösa skogarna. Det fick henne att börja skriva en historia som utspelade sig i Hälsingland under järnåldern. Den berättelsen blev fantasytrilogin TvåhjärtatNedom och Oberg

Marijas mugglarjobb är folkhögskollärare. Fyra dagar i veckan har hon förmånen att utforska språken och världen med vuxna som kompletterar sina gymnasiestudier. Hon har jobbat mycket med läsande och skrivande och språket, och därför har det varit naturligt att fixa övningar och samtalsfrågor till böckerna. Dem hittar du här:

https://marijafischeroden.com/material-for-larare/

Utgivning

Fornnordisk fantasytrilogi för vuxna:

Tvåhjärtat

Nedom

Oberg

Barnbokserie En björn i en bur:

Ursulas hemlighet

Skogens hjärta